12. dobrodelni gasilski koncert ogrel dlani in srca

Športna dvorana Domžale je v sredo, 4. oktobra 2023, gostila že 12. dobrodelni gasilski koncert, na katerem so se tudi letos zbirala sredstva v Sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev. Kot je že običaj, je koncert postregel z obilico odlične glasbe in pravo mero humorja.

Dobrodelni gasilski koncert, ki ga vsako leto v mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti organizirata Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale, je privabil veliko število obiskovalcev. Koncert je tudi tokrat postregel s pestrim zabavnim programom, za kar so poskrbeli številni glasbeni gostje in drugi nastopajoči. Obiskovalci koncerta pa so z nakupom vstopnice prispevali v sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev in na ta način pokazali, da jim ni vseeno za družbo v kateri živimo in da jim ni vseeno za njene posameznike.

Dobrodelno gasilsko prireditev so počastili tudi nekateri gostje, med njimi poslanka državnega zbora Monika Pekošak, županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, župan Občine Trzin Peter Ložar, predsednik Regije Ljubljana III Slavko Jalovec, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič, poveljnik Civilne zaščite občine Domžale Marko Žagar, podpoveljnik civilne zaščite Domžale Peter Gubanc, direktor Centra za zaščito in reševanje Domžale Andrej Jarc, podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, predsednica sveta Krajevne skupnosti Simona Jenka Vera Banko, občinske svetnice in svetniki, prijatelji pobratene Vatrogasne zajednice grada Koprivnica, na čelu s podpredsednikom Darkom Jurkovićem,  gasilke in gasilci ter Mirjam Novak, ki bila skupaj z danes žal že pokojnim Rajkom, pobudnica tega dobrodelnega gasilskega koncerta, ki je postal tradicionalen.

DSC_0982

Tradicionalni dobrodelni gasilski koncert, ki vsako leto poteka v mesecu oktobru, je namenjen zbiranju sredstev za pomoč ogroženih družin prostovoljnih gasilcev. Prostovoljni gasilci in njihove družine se namreč prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Dosedanje izkušnje so pokazale, da je pomoč v obliki takšnega sklada na mestu, saj je preko njega pomoč prejelo že kar nekaj gasilcev, ki so se znašli v stiski oz. so potrebovali pomoč. Razveseljivo pa je tudi to, da so številne občanke in občani ter prijatelji gasilstva dobrodelni gasilski koncert vzeli za svojega, saj so se v preteklosti vedno radi odzvali in se ga udeležili ter na ta način izkazali spoštovanje do gasilcev in njihovih družin. Za človeka z veliko začetnico, ki se, ko zasliši na pomoč, takoj odzove in pomaga.

DSC_0914

Dobrodelni gasilski koncert, ki je potekal v organizaciji Gasilske zveze Domžale in Občine Domžale, so popestrili številni glasbeni gostje in drugi nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in tudi sami na ta način pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Za dobro voljo in prijeten večer so tokrat poskrbeli Vzrock, Prava stvar, Manca Poljanšek, Nuša Derenda, Šepet, Pajdaši, Dolenjskih 5, Šmarnogorski kvintet ter Uroš in Tjaša. Program sta povezovala Nika Svetlin in Matic Herceg.

Koncert si lahko ogledate na video posnetku na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar