Trzin gostil regijsko tekmovanje za gasilsko mladino

Na igrišču pri Osnovni šoli Trzin je na lepo sončno soboto, 21. septembra 2019, potekalo regijsko tekmovanje za pionirje, pionirke, mladince in mladinke, ki se ga je udeležilo 60 desetin iz gasilskih zvez Regije Ljubljana III.

Regijsko gasilsko tekmovanje za gasilsko mladino, ki ga je letos gostila občina Trzin, je potekalo v več kategorijah. Pionirji (od 6 do 11 let) in Pionirke (od 6 do 11 let) so so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja, Mladinci (od 12 do 16 let) in Mladinke (od 12 do 16 let) pa so se pomerili v vaji z ovirami, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja. Ekipe so morale vaje izvesti čim bolj brezhibno in s čim manj napakami, štel pa je tudi čas. Prve tri desetine v posamezni kategoriji so prejele pokale in medalje. Prve tri desetine v kategoriji Pionirk ter prve štiri desetine v kategoriji Pionirjev in Mladincev (v vsaki kategoriji je tekmovalo več kot 21 ekip) so se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo bo potekalo v Celju.

Ekipa pionirjev PGD Domžale-mesto je na tekmovanju osvojila drugo mesto. (Foto: PGD Domžale-mesto)

Ekipa pionirjev PGD Domžale-mesto je na tekmovanju osvojila drugo mesto. (Foto: PGD Domžale-mesto)

Ob zaključku tekmovanje se je Jože Kajfež, podpredsednik PGD Trzin zahvalil vsem desetinam za sodelovanje ter jim prinesel tudi pozdrave župana Občine Trzin Petra Ložarja, ki si je tekmovanje tudi ogledal, zaradi obveznosti pa je moral izpustiti zaključek in podelitev pokalov ter medalj najboljšim ekipam. Zbrane so pozdravili in nagovorili tudi namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije Klemen Repovž, član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednik Regije Ljubljana III Slavko Jalovec, poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič in podpredsednik Gasilske zveze Domžale Tone Pavlič. Vsi govorniki so ekipam, ki se jim je uspelo uvrstiti na državno prvenstvo, zaželeli obilo uspehov in čim boljše uvrstitve.

PGD Domzale-mesto-regijsko-05

Regijsko tekmovanje za gasilsko mladino je letos potekalo v Trzinu. (Foto: PGD Domžale-mesto)

Za uspešno izvedbo tekmovanje ter vso organizacijo so se zahvalili PGD Trzin, namestniku poveljnika Gasilske zveze Domžale Igorju Šarcu ter Osnovni šoli Trzin, ki je poskrbela za malico tekmovalnim desetinam.

Pionirji: 1. PGD Šmarca, 2. PGD Domžale-mesto, 3. PGD Dole, 4. PGD Študa
Pionirke: 1. PGD Komenda, 2. PGD Kresnice, 3. PGD Srednja vas, 4. Zgornji Tuhinj
Mladinci: 1. PGD Kostrevica, 2. PGD Komenda, 3. PGD Šmarca, 4. Zgornji Tuhinj
Mladinke: 1. PGD Zgornji Tuhinj 1

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Domžale-mesto, PGD Vir, PGD Dob

PGD Dob-regijsko-01

PGD Domzale-mesto-regijsko-04

PGD Domzale-mesto-regijsko-03

PGD Domzale-mesto-regijsko-02

PGD Vir-regijsko-01

PGD Vir-regijsko-02

PGD Vir-regijsko-03

PGD Vir-regijsko-04