Na Viru potekalo tekmovanje domžalske gasilske mladine

Gasilska zveza Domžale je v sodelovanju s PGD Vir v soboto, 2. oktobra 2021, v Športnem parku na Viru pri Domžalah organizirala tekmovanje za gasilsko mladino. Na tekmovanju je sodelovalo devetnajst ekip pionirk, pionirjev, mladink in mladincev iz gasilskih društev domžalske gasilske zveze.

Pionirke in pionirji so se na tekmovanju pomerili v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode ter vajo razvrščanja, mladinke in mladinci pa so se pomerili v vaji z ovirami in vaji razvrščanja.

Poveljnik PGD Vir Boštjan Merela, ki je bil vodja tekmovanja, je za naš portal dejal, da so se maksimalno potrudili, pripeljali orodja za tekmovanja, poskrbeli so za varnost, prvo pomoč … Tudi vreme jim je maksimalno ugodilo. Matjaž Korošec, predsednik Gasilske zveze Domžale pa se je zahvalil PGD Vir za uspešno izpeljano tekmovanje, dodal pa je še, da je to prvi veliki gasilski dogodek v korona obdobju. Zavedajo se, da je korona trdovratna in je še verjetno lep čas ne bo možno zaključiti, a otroci so se tekmovanja lotili strokovno in zagnano, kar pomeni, da so tako mentorji kot otroci taka tekmovanja in druženja močno pogrešali. Tudi zaradi tega zagnanega in kratkega treninga v gasilskih disciplinah, so mladi dosegli zelo lepe rezultate.

DSC00689

Po koncu tekmovanja sta Matjaž Korošec ter Boštjan Merela vsem ekipam podelila priznanja, najboljšim pa pokale in medalje.

Rezultati:

  • Pionirke (sodelovali dve ekipi): 1. PGD Dob, 2. PGD Rova
  • Pionirji (sodelovalo deset ekip): 1. PGD Vir, 2. PGD Domžale-mesto, 3. PGD Dob 1
  • Mladinke (sodelovala ena ekipa): 1. PGD Rova
  • Mladinci (sodelovalo šest ekip): 1. PGD Homec, 2. PGD Žeje-Sveta Trojica, 3. PGD Vir.

Video s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar